Pasar al contenido principal

Un Dret a l'Alimentació Saludable, és possible?

jornada dret alimentació las naves 2023

Com fem per a garantir un accés igualitària a una alimentació saludable? És possible introduir este concepte com a un dret? Tenim la voluntat i les ferramentes necessàries per a què des de les polítiques públiques i les administracions es duga a terme? Este dimarts hem participat en el seminari organitzat per Justícia Alimentària i ACOEC, "Alimentació amb perspectiva de drets", junt amb altres entitats que treballen amb col·lectius vulnerables i que han exposat les seues iniciatives en matèria d'abordatge de la inseguretat alimentària.

La jornada, recolzada pel Consell Alimentari Municipal, la Conselleria de Participació i la Xarxa de Municipis per l'Agroecologia, sobre Dret a l'Alimentació, s'ha celebrat a Las Naves, i en ella hem exposat, gràcies a Ruth García, responsable de Projectes del CODiNuCoVa, les xifres de l'estudi ENPIV, l'avaluació nutricional en població infantil que estem desenvolupant en la ciutat de València.

Més de 80% dels xiquets i xiquetes que fins a la data han participat, presenten excés de greix malgrat trobar-se en una situació de normopés. Els condicionants socials, econòmics, educatius i culturals són fonamentals en estos casos pel que des del CODiNuCoVa s'ha demanat accions directes de nutrició comunitària amb col·lectius específics i vulnerables per a millorar estes xifres i prevenir malalties futures.

Per la seua banda, la col·legiada Clara González, de Cruz Roja Valencia, ha donat a conéixer les conclusions d'un estudi realitzat amb famílies en extrema vulnerabilitat usuàries dels seus serveis socials on crida l'atenció que l'alimentació és la quarta prioritat d'estes famílies a l'hora de prioritzar les despeses i que les donacions alimentàries determinen la qualitat de la dieta: a menors ingressos, major la inseguretat alimentària i els desequilibris en la dieta.

Comparte

Acceso Colegiados

En el CODiNuCoVa representamos a las personas dietistas-nutricionistas de la Comunitat Valenciana. Constituido en 2009, somos el segundo Colegio más grande de España dedicado a la profesión. Trabajamos para dar a conocer los distintos ámbitos en los que los D-N desarrollan su actividad, defendiendo los intereses del colectivo y mejorando su formación