El CODiNuCoVa participa en una Guia per a la implementació d'un pla de prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars
Ja han començat les sessions de treball en grup per poder determinar, amb agents del sector, metodologies de quantificació del malbaratament alimentari amb el objectiu de desenvolupar una Guia per a la implementació d'un pla de prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars de la Comunitat Valenciana, encarregada per Institut Valencià d'Investigacions Agràries - IVIA.
De la mà d'Espigoladors estem treballant en este document, on participa la nostra col·legiada Alicia Valero, de la Comissió de Sostenibilitat Alimentària i Nutrició Comunitària. En la primera reunió hi eren quatre serveis de càtering: Mendoza Catering, Grupo Ausolan, IRCO i Serunion juntament amb la AVACU, el Centre d'Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Tatiana Pina de la Universitat de València i María Ángeles Fernández Zamudio del IVIA.
Un dels escenaris on detectem malbaratament alimentari és el menjador escolar. Poder definir un pla que permet la quantificació d’aquest és la base per començar a desenvolupar accions per reduir-lo. A principis de 2023 serà publicada esta guia que compta amb el suport de la Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica.