Pasar al contenido principal

Descarrega't el calendari de fruites i hortalisses de temporada

frutas y hortalizas

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha aprovat el calendari de comercialització habitual i preferent de fruites i hortalisses, la qual cosa permetrà definir els "productes de temporada" i poder impulsar d'aquesta manera l'alimentació saludable i sostenible. Actualment, es troba en procés d'elaboració un Decret del Consell, en el qual ha participat el CODiNuCoVa, pel qual s'estableixen els criteris per a garantir menús saludables en els serveis de restauració col·lectiva de la Comunitat Valenciana. Aquest Decret obligarà a incloure un percentatge mínim de productes de temporada en els menús o aliments en serveis d'atenció domiciliària, en menjadors o establiments de restauració col·lectiva en centres educatius no universitaris, centres educatius universitaris, centres sanitaris i centres de serveis socials, residències juvenils, albergs i campaments i altres centres de titularitat pública o privada sostinguts amb fons públics, així com instal·lacions públiques de caràcter esportiu.


Per a poder complir amb el criteri de la utilització de productes de temporada era necessari publicar un calendari de referència que incloga els productes i/o varietats corresponents i recomanades en cada estació en la Comunitat Valenciana.


A continuació podràs descarregar aquest calendari. Des del CODiNuCoVa celebrem aquesta notícia, un pas necessari per a avançar en la compra pública d'aliments i poder demandar que s'incorporen aliments de temporada en els menús col·lectius.

 

Calendari collita hortalisses (versió Valencià)

Calendari collita fruites (versió Valencià)

Calendario recogida hortalizas (versión Castellano)

Calendario recogida frutas (versión Castellano)

Comparte

Acceso Colegiados

En el CODiNuCoVa representamos a las personas dietistas-nutricionistas de la Comunitat Valenciana. Constituido en 2009, somos el segundo Colegio más grande de España dedicado a la profesión. Trabajamos para dar a conocer los distintos ámbitos en los que los D-N desarrollan su actividad, defendiendo los intereses del colectivo y mejorando su formación