Pasar al contenido principal

La Declaració de Bé d'Interés Cultural Immaterial de la paella inclou recomanacions del CODiNuCoVa

Paella BIC Codinucova


El passat 9 de novembre el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar el decret 176/2021, de 29 d'octubre, del Consell, que declara Bé d'Interés Cultural, amb categoria de Bé Immaterial, de la paella valenciana, «l'art d'unir i compartir».
 

El Decret indica que la paella és una icona de dieta mediterrània i recull informació elaborada pel CODiNuCoVa com que «la seua combinació i diversitat d'ingredients la fan complir amb les característiques de la dieta mediterrània: elaborada a partir de cereals com l'arròs, peix o carn, verdures, llegums (garrofó) i oli d'oliva. L'arròs vaig comptar hidrats de carboni complexos. El conill i el pollastre aporten proteïnes d'alt valor biològic i baixes quantitats de greix. La carn suposa a més una font important de minerals com el ferro i les vitamines B3 i B12. I les verdures aporten vitamines, minerals i fibra. Les proteïnes, els hidrats i les vitamines i minerals, pilars imprescindibles d'una correcta dieta, es troben en aquest plat tradicional que s'ha transformat en un segell d'identitat dels valencians».

 

Comparte

Acceso Colegiados

En el CODiNuCoVa representamos a las personas dietistas-nutricionistas de la Comunitat Valenciana. Constituido en 2009, somos el segundo Colegio más grande de España dedicado a la profesión. Trabajamos para dar a conocer los distintos ámbitos en los que los D-N desarrollan su actividad, defendiendo los intereses del colectivo y mejorando su formación